Soorten Klachten

Er kunnen veel verschillende soorten klachten ontstaan door verschillende omstandigheden of gebeurtenissen. Zo kan er worden geklaagd over bijvoorbeeld het feit dat een product niet voldoet aan de eisen of over het feit dat bijvoorbeeld een verkoper je niet met respect behandeld.

In gesprek

Een eerste manier om de klacht te verhelpen is om bijvoorbeeld met het bedrijf of de verkoper in gesprek te gaan. Als de klacht zich voordoet in een winkel is een face to face gesprek het makkelijkst, echter wanneer dit niet het geval is kan een telefonisch gesprek voldoen. Door daadwerkelijk met een bedrijf te spreken zal in veel gevallen al meer begrip door het bedrijf worden gekweekt dan bij een schriftelijke aanspraak. Wel moet bij een mondeling gesprek worden voorkomen dat dit uitloopt te een conflict, waarbij geen van beide partijen profijt heeft.

Klacht over een product

Het kan natuurlijk ook het geval zijn dat een product niet voldoet aan de specificaties of niet aan de verwachtingen van de consument. In dit geval kan de consument ook contact opnemen met het bedrijf. Wanneer een product duidelijk niet voldoet aan de aanleverspecificaties staat de consument juridisch sterk en zal het bedrijf verplicht zijn om een retourslevering te accepteren en het aankoopbedrag terug te betalen of een nieuw product op te sturen. Wanneer een product niet voldoet aan de verwachtingen van de consument kan het bedrijf hier in principe niks aan doen, echter de consument kan wel een klacht indienen waarop het bedrijf dat zal reageren. Uit deze reactie zal blijken of het bedrijf de consument probeert te helpen of dat deze niks met de klacht doet. 

Artikelen

Klacht over grappen

Categorie: Soorten+Klachten / 04-04-2014 09:44

Een standaardbeeld van een klacht is vaak dat er een fout is gemaakt binnen een bedrijf of dat een product niet goed is. Echter hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Het kan namelijk ook voorkomen dat een klacht gaat over bijvoorbeeld een grap of over bepaalde humor. Wanneer iemand een grap verteld terwijl de volgende persoon deze grap hel

Lees meer...